Recept: Snicker Snacks!

Recept: Snicker Snacks!

DSC_0327

Ooh snickers! De combinatie van chocolade pindakaas en het zoete van de caramel! Heerlijk maar ook verboden… Of toch niet?

Vandaag laat ik je een recept zien voor gezonde(re) Snickers!!!

Voor dit recept heb je nodig:

Voor de nougat:
– 4 eetlepels pindakaas ( ik gebruik die van de Lidl waar geen suiker aan toegevoegd is)
– 2 theelepels agavesiroop.
– 2 grote eetlepels volkorenmeel.

Voor de caramelsaus:
– 12 dadels ( ontpit)
– 2 eetlepels water
– 1 theelepel vanillextract
– 1 flinke eetlepel kokosolie

Voor de chocolade coating:
– 200 gram pure chocolade ( min 70% cacao)

Optioneel.
– ongebrande en ongezoute pinda’s

Wat moet je doen:
– Meng alle ingrediĆ«nten voor de nougat en spreid dit uit naar een rechthoekige plak. Zorg dat de nougat maximaal 1 cm dik is. Doe dit in de vriezer.
– Doe alle ingrediĆ«nten voor de caramelsaus in de blender en blendt dit tot een gladde massa.
– Haal de plak nougat na een uurtje uit de vriezer en smeer de caramelsaus hieroverheen.
– Hak wat pinda’s klein en doe deze over de caramelsaus. Duw ze een beetje aan.
– Zet de plak terug in de vriezer en laat dit een aantal uur staan tot in iedergeval goed bevroren maar wel snijdbaar.
– Smelt de chocolade au bain marie.
– Snijd ondertussen de plak in stukjes.
– Dompel de stukjes in de chocolade tot helemaal gecoat. Doe dit zo snel mogelijk anders gaat de plak smelten.
– Dan nog even in de vriezer om de chocolade weer hard te krijgen en dan kan je smullen!

Bewaar de Snicker snacks in de koelkast. Ik vind de smaak goed over een komen. Een echte snickers is wat steviger maar ik vind deze zeker niet minder lekker.

DSC_0321

Bon Apetit!

3 thoughts on “Recept: Snicker Snacks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge