Review: Burt's Bees Replenishing Lip Balm

Review: Burt’s Bees Replenishing Lip Balm

DSC_0072

Toen ik een paar jaar geleden heftig op zoek was naar een goede en verzachtende lip balsem kwam ik een potje tegen bij een natuurwinkel. Dit was het eerste product wat ik leerde kennen van Burt’s Bees.

Die lipbalsem, die in een schattig tinnetje zat, heeft mijn lippen toen zo goed hersteld dat ik heel nieuwsgierig was naar de granaatappel versie die ik laatst tegenkwam tijdens het shoppen. Deze heb ik natuurlijk weer meegenomen en vandaag vertel ik wat ik ervan vind.

Het ietwat ouderwetse uiterlijk van Burt’s Bees vind ik super cool. Het is weer eens wat anders dan de pastel kleurtjes of de frisse bloemetje die wij vaak tegenkomen op lipbalsem. Op de verpakking is gelijk duidelijk wat dit is. Een lipbalsem met bijenwas en granaatappel. Zo simpel kan het dus zijn. En dat idee krijg ik dus ook een beetje bij Burt’s Bees. Geen gezeur, geen gepoespas. Dit zijn we en dat kunnen we voor je doen, heerlijk!

DSC_0077

Zo gaat deze review dus over een lippenbalsem van Burt’s Bees genaamd Replenishing Lipbalm with Pomegranate oil. Als ik naar de ingrediëntenlijst van deze lippenbalsem kijk is dit ook eigenlijk wat deze beschrijft. Een lipbalsem gemaakt van bijenwas en kokosnootolie, met granaatappelolie en rozemarijnolie. Nou vind ik het al een plus dat er dus inderdaad in zit wat word beloofd. Maar al helemaal dat het niet op de laatse rij van de lijst staat. Alle ingrediënten staan ook relatief hoog in de lijst waardoor je dus echt krijgt wat je denkt te krijgen.

De geur van de balsem is wat apart. Ik moest er zelf even aan wennen maar nu ik hem een aantal keer op heb gehad kan ik het wel waarderen. De geur is fris van de granaatappel maar ook een beetje kruidig. Ik denk dat dat laatste de rozemarijn is wat ik ruik. Een beetje aparte maar nu wel lekker combinatie dus.

De balsem voelt heel zacht op mijn lippen. Gelijk na aanbrengen merk ik dat ze minder droog zijn. Gelukkig is de balsem zelf niet plakkerig en ondanks dat hij wat roze oogt, laat hij dat niet zien bij het aanbrengen.

Conclusie.

Dit is een hele fijne balsem om elke dag mee te hebben en te kunnen smeren wanneer nodig. Dit is dan ook zeker waar hij bij mij voor gaat dienen, als een soort sos lippenbalsem voor onderweg.

Burt’s Bees Replenishing Lipbalm with Pomegranate Oil is kost €3,95 en is onder andere te koop bij Douglas.

4 thoughts on “Review: Burt’s Bees Replenishing Lip Balm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge