Recept Easy Peasy Peanutbutter Cookies

Recept Easy Peasy Peanutbutter Cookies

DSC_0974

Afgelopen weekend kwam er redelijk onverwachts bezoek langs. Dat is geen probleem en vind ik hartstikke gezellig maar wij hadden niks van een lekkernij in huis. Snel ben ik op zoek gegaan naar een recept met producten die ik in huis had en iets wat binnen een half uur op tafel zou staan. Dat recept heb ik gevonden, aangepast en voor jou in dit artikeltje neergezet want deze easy peasy peanutbutter cookies vielen heel erg in de smaak!

DSC_0968

Voor dit recept heb je nodig:

-250 gr pindakaas

– 250 gr kristalsuiker

– 1 ei

Dit recept kan je natuurlijk nog opleuken. Zo heb ik een beetje vanille extract toegevoegd een flinke scheut hagelslag erdoorheen gegooid ( pindakaas en chocolade oh my….) maar je kan er ook stukjes pinda of andere nootjes doorheen doen. Kijk gewoon wat je in huis hebt.

Wat moet je doen:

-Verwarm de heteluchtoven voor op 180 gr.

– Doe de suiker, pindakaas en het ei in een kom en meng het goed door.

– Doe de eventuele andere ingrediënten door het beslag heen.

– Bekleed een bakplaat met bakpapier.

– Schep met een ijslepel bolletjes op het bakblik.

– Druk deze bolletjes een beetje plat waardoor het vrij grote koekjes worden. Ik heb dit met een vork gedaan waardoor de koekjes wat grover worden aan de bovenkant.

– Doe de koekjes 12 minuutjes in de oven. Blijf er een beetje bij want de tijd verschilt per oven.

– Laat de koekjes goed afkoelen. Ze zijn namelijk vrij zacht als je ze uit de oven haalt.

– Als de koekjes zijn afgekoeld kan je ze aan de visite voorschotelen. Of natuurlijk gewoon lekker zelf opknabbelen met een lekkere kop thee<3.

DSC_0969

Ik weet dat dit niet het soort recept is wat je van mij gewend bent. Ik heb dan ook zelf niet gegeten van dit recept maar ik ben wel van mening dat je af en toe moet kunnen cheaten of genieten van een lekkernij. Deze staan dan ook zeker op mijn cheatlijstje haha! Daarbij vind ik het super leuk om te bakken, ook al mag ik er dan zelf niet of nauwelijks van snoepen.

Geniet ervan!

Liefs

Volg jij De Beautykoffer al?

FacebookTwitterInstagramBloglovinYoutube

6 thoughts on “Recept Easy Peasy Peanutbutter Cookies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge