Recept: Oliebollencake "De Gezondere Oliebol"

Recept: Oliebollencake “De Gezondere Oliebol”

DSC_1105

Ik zat erg te twijfelen of ik dit bericht wel online moest zetten. Want eerlijk is eerlijk, het oliebollenseizoen is wel een beetje voorbij. Maar wellicht heb je hetzelfde probleem als ik dat je nog met oliebollenmix zit opgescheept en je er geen oliebollen meer van wil of gaat maken. Dan is dit makkelijke recept hartstikke handig en ook nog eens een stuk gezonder dan de echte oliebol!

DSC_1091

Voor dit recept heb je nodig:

-Beetje halvarine
-250 gram oliebollenmix
-200 ml water
-100 gram rozijnen ( of 50 gram rozijnen en een appel, vind ik lekkerder)
-poeder suiker/ of light jam om het nog extra “gezond” te maken)

Wat moet je doen:
Voeg aan de oliebollenmix het water toe en roer dit tot een glad beslag. Roer vervolgens de rozijnen ( en eventueel de appel die je in kleine stukjes hebt gesneden) door het beslag. Laat het beslag in de kom, afgedekt met een natte theedoek ca 30 minuten rijzen.  Vet een cakevorm in met de halvarine en schep het beslag in de vorm.
Verwarm de oven voor op 200 graden bak de oliebollencake in ca 25 minuten gaar. Laat de cake iets afkoelen en haal hem uiit de vorm. Dan kan je hem bestrooien met poedersuiker, of je smeert elke plakje in met een beetje halva jam. Erg lekker en nog een stukje gezonder ook.

DSC_1100

Zonder beleg bevat een plakje oliebollencake ( als je de cake in 10 plakken snijd) ongeveer 100 kcal. Niet gek toch?! Dit recept is afkomstig van Weightwatchers maar omdat ik naar kcal kijk heb ik het even om gerekend.

Dus mocht je de oliebollen toch al een beetje missen, ga dan is aan de slag met dit recept! Iedereen die ik het heb laten proeven is verrast en enthousiast!

Ga jij de oliebollencake maken?

Liefs

Volg jij De Beautykoffer al?

FacebookTwitterInstagramBloglovinYoutube

11 thoughts on “Recept: Oliebollencake “De Gezondere Oliebol”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge