Mijn Verhaal: Hoe ik 35 kilo afviel

Mijn Verhaal: Hoe ik 35 kilo afviel

IMG_0044

Hallo ik ben Daphne en ik heb obesitas. Nu niet meer, maar een aantal jaar geleden helaas wel. Vandaag neem ik je mee door mijn afvalrace en vertel ik jou hoe ik 35 kilo ben afgevallen.

Ik ben altijd wel een stevige tante geweest. Toen ik klein was, was ik al een van de stevigere in mijn klas maar het was nog redelijk te doen. Ik had wel wat meer spekkie en vetjes dan de rest maar niet iets waar ik mij vreselijk druk om maakte. Wel was ik toen al een lekkerbek, behalve bleekselderij en rauwe witlof ging er vrijwel alles in. Helaas was ook zoetigheid en lekker snacken een favoriete bezigheid.

Toen ik naar het middelbaar ging, zijn wij verhuisd naar Barendrecht, daar moest ik weer even in het ritme komen, nieuwe omgeving, nieuwe school en noem maar op. Al snel had ik mijn plekje wel gevonden en ging ik ook weer redelijk sporten ( wat ik altijd wel heb gedaan, vooral paardrijden) In het tweede jaar kregen wij een paardje waar ik ook wel mijn beweging uit kon halen. Hoewel ik dus wel sporten, ging mijn gewicht steeds wat omhoog en welk dieet ik ook probeerde… omlaag ging mijn gewicht niet. Op dat moment kreeg ik ook echt een hekel aan de weegschaal die ik maar zo veel mogelijk ging vermijden. Want wat niet weet, wat niet deert….

IMG_0001

Twee jaar na het middelbaar ben ik samen gaan wonen en toen begon mijn gewicht echt de spuigaten uit te lopen. Ik ging van een stevige tante naar een dikkerdje en ik kreeg daar ook problemen mee. Hoewel ik de afgelopen jaren wel stevig was geweest, was ik wel altijd blijven bewegen en het daardoor nog redelijk had kunnen handelen, was dat nu niet meer aan de orde. Ik zat mede door mijn gewicht niet lekker in mijn vel en ook mijn conditie en bewegingsmogelijkheden gingen achteruit. Zo was het een verschrikking om mijn schoenen aan te doen, laat staan je veters strikken. Ook een trap lopen of een wandeling maken ging niet meer zo soepel als dat het een paar jaar geleden ging. Als ik er nu aan terug denk snap ik niet dat dit mij nooit heeft gestimuleerd om er wat aan te gaan doen, in plaats daarvan werd het alleen maar erger.

Tot op een bepaald moment, zo’n vier jaar geleden, de maat (letterlijk) vol was. Ik was het zat en ik moest de confrontatie aangaan. Deed ik dat niet dan zou het alleen maar erger worden en dat wilde ik niet.

Daarna kwam ik al snel in contact met een voedingsdeskundige die mij met mijn gewicht heeft geconfronteerd. Dat deed zeer… De weegschaal gaf een gewicht van 112.8 kg aan. Dat was een gigantische klap in mijn gezicht. Welkom realiteit, gefeliciteerd, je hebt obesitas.

Die confrontatie deed pijn. Maar gelukkig kon ik dit door hulp wel omzetten van een ontmoediging naar een motivatie en al snel vlogen de kilo’s ervanaf. De eerste week raakte ik 3.5 kg kwijt! Hoewel de voedingsdeskundige hier ook van schrok ( dit is veel te veel in een week) was dat wel het laatste zetje wat ik nodig had. ” Dus ik kan het wel” dacht ik bij mijzelf en zo ging ik door. Na acht weken was ik mijn eerste 10 kg kwijt, wat voelde dat goed!

IMG_0039 DSC02822 IMG_0042

Buiten het eetpatroon wat ik aangemeten kreeg, ben ik toen ook weer gaan sporten. Eerst een en toen twee keer in de week. Dit begon met wat cardio, tot we merkte dat ik aardig wat spiermassa en ook spierkracht had. Zo zijn we begonnen met kettlebells en TRX. Allebei heb ik later ook zelf aangeschaft want het is ideaal om thuis mee te sporten!

IMG_0755 DSC_0076

Zo ging ik door en nu, vier jaar later zit ik op een gewicht waar ik mij redelijk fijn bij voel. Begrijp me niet verkeerd, er is ongeveer 35 kilo vanaf en daar ben ik hartstikke blij mee! Maar als je eenmaal in de afvalrace zit wil je elke keer meer en meer ervanaf hebben, soms werkt het bijna een beetje verslavend hihi. Op dit moment loop ik dan ook weer bij een voedingsdeskundige die een eetpatroon voor mij heeft gemaakt waar ik mij gelukkig bij voel. Zo wil ik nu met de Pfeiffer ( en het missen van lichaamsbeweging dus) op gewicht blijven en ik weet dat als ik dit eetpatroon combineer met wat sporten, ik al snel de laatste paar kilo’s verlies die ik er nog af wil hebben. I Can Do This!

Waarom ik dit heb geschreven? Ik kreeg er wat vragen over van jullie en ik vond het zelf ook wel eens tijd worden om alles op een rijtje te zetten. Daarbij wil ik aan jou laten zien dat als ik dit kan bereiken, jij dat ook kan. Mocht je dus wat kilo’s kwijt willen, ga er dan voor! En wees niet bang of beschaamd om hulp te zoeken. Mij heeft het waanzinnig geholpen en ik zou nooit meer terug willen. Ik ben blij met wat ik heb bereikt!

Wat zou jij graag willen doen/ bereiken? 

Liefs,

Volg jij De Beautykoffer al?

FacebookTwitterInstagramBloglovinYoutube

53 thoughts on “Mijn Verhaal: Hoe ik 35 kilo afviel

 1. Wauw, respect zeg! Best heftig als je zo wordt geconfronteerd met je zelf, super dat je die knop gewoon om hebt durven zetten en dat het afvallen zo goed is gegaan. Daar mag je echt wel trots op zijn. Fijn dat je nu ook echt lekker in je vel zit. Maar pas op hè, niet doorslaan 😉 Liefs!

 2. Wauw Daphne, ik heb zoveel respect voor jou dat je dit deelt en kunt opschrijven. Wat fijn dat je je nu fijn voelt met je gewicht, ondanks dat je er nog een paar kilo’s vanaf wilt. Werkt verslavend, ja dat kan ik zeker beamen. Je bent prachtig!

 3. Wat een verhaal!! Ben erg onder de indruk.. Ik schrok ook wel dat je zei van dat veters strikken zo’n verschrikking was. Er zijn best veel mensen die obesitas hebben.. Zouden die daar ook zo’n last van hebben? Maar heel bijzonder dat je dit met ons deelde, en ik vind het ook heel knap!!!
  Liefs,
  Lotje

 4. je blog is precies de motivatie die ik nodig heb. Ik zit hier net met mijn ontbijtje, klaar om voor de eerste keer naar de sportschool te gaan. Op mijn blog kan je lezen waarom. Superknap dat je je doel bereikt hebt, wat zal je nu genieten zeg!!

 5. Super knap van je! Ik ben nu toevallig ook bezig met afvallen.. Ik heb geen obesitas maar ik ben veelste dik ik weeg 78 kilo en ben 1,75.. mijn vetpercentage is berekent en veelste hoog.

  Ik vind het enorm dapper van je dat je dit geschreven hebt! En omg wat ben je af gevallen! KNAP!

  Echt enorm knap… respect voor jou!

  Dikke tut Bar

 6. Daf je weet dat ik super trots op je ben. Maar om je verhaal zo te lezen was wel even slikken. Ik weet wat voor worsteling je doorgemaakt hebt. Geweldig meid. Moedig om het op je blog te zetten. Mooie reacties krijg je. Is verdiend. Liefs K

 7. Wat ontzettend knap van je zeg. Respect! Ook dat je het deelt. Ik ben een tijd vestigingsmanager geweest van een dieet kliniek dus ik weet wat voor prestatie dat is!

 8. Hey Daphne, dat we trots op je zijn weet je al lang, je bent een kanjer. Nu ook je hele verhaal nog op je blog gezet verdient veel respect.
  Dikke kus

 9. Wat knap! En wat een herkenbaar verhaal. Ik heb ook alles al geprobeerd en heb nu eindelijk een ritme gevonden dat werkt. Nu hopen dat ik ook eindelijk het gewicht ga halen waarbij ik me prettig voel 😀

 10. Knap gedaan! Ik zou al blij zijn met 10kg maar de weegschaal weigert te bewegen, ook al sport ik 2 à 3 keer per week en eet ik ietsje minder calorieën dan aanbevolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge