Review Inversion Methode * 3-5 cm langer haar in een week*

Review Inversion Methode * 3-5 cm langer haar in een week*

Inversion1 kopie

Je haar binnen een week een paar centimeter laten groeien zonder een echt wonder middel, tuurlijk. Dat was mijn eerste reactie toen ik hoorde over de in Amerika oh zo bekende Inversion Methode. Zoveel meiden hadden lovende woorden over deze behandeling die bestaat uit op je kop hangen en je haar insmeren met olie. Dat klinkt toch veels te mooi om waar te zijn?! Hoewel ik in dit soort berichten vrij sceptisch ben, ging ik toch het internet op om uit te zoeken of dit echt zou werken. En ja hoor, duizenden berichten, filmpjes en reacties van meiden die een echte groei in hun haar hadden gezien binnen een week! Als dit echt werkt, dan moet ik het toch ook hebben geprobeerd? Dus dat deed ik en vandaag laat ik aan jou weten hoe het is bevallen en wat het resultaat is! Lees je mee?

Zoals ik al zei was ik vrij sceptisch over deze eigenlijk vrij simpele manier om je haar binnen een week een paar centimeter te laten groeien, maar omdat je zo weinig nodig hebt voor deze methode behalve wat haar vriendelijke olie en een week lang elke dag een minuutje of tien moest ik het wel proberen! Dus ik ging aan de slag.

De methode zelf is vrij simpel. Zoals ik al zei heb je een haar vriendelijke olie nodig en elke dag een paar minuutjes ( 10 ongeveer) de tijd. Dat is alles. Wel wil ik nu gelijk even zeggen dat, hoewel het een simpele methode is, het niet voor iedereen geschikt is om te doen. Hier even een opsomming van situaties waarmee je deze methode beter niet kunt toepassen:

 • Hoge of lage bloeddruk
 • Oor ontsteking
 • dwarslaesie
 • Hart of circulatie problemen
 • Zwangerschap of hernia
 • Osteoporose
 • Recente beroerte

Inversion1

Met deze methode ga je namelijk onderste boven hangen waardoor de druk in je hoofd toeneemt.

Hoe dan?

Wat je nou eigenlijk moet doen? Het is allemaal niet moeilijk maar ik zal de stappen even met je doornemen:

 • Verwarm wat haarvriendelijke olie totdat deze lauwwarm aanvoelt.
 • Masseer de olie goed door het haar heen ( een aantal minuutjes) concentreer je hierbij op de hoofdhuid.
 • Zodra de olie is ingemasseerd ga je op zijn kop hangen. Ik deed dit door met mijn rug tegen de muur te gaan staan en mijn hoofd richting de grond te buigen. Mocht dit vervelend voor je zijn dan kan je ook een stoel gebruiken.
 • Hoe deze houding vier minuten vol en kom daarna langzaam aan terug naar normale positie.
 • Laat de olie een goed aantal uur intrekken, je kan er ook prima mee slapen.

En dat is wat je moet doen voor zeven dagen lang! Het is dus vrij gemakkelijk.

Het resultaat.

In eerste instantie was ik na een week lichtelijk teleurgesteld omdat ik niet het idee had dat mijn haar heel veel was gegroeid. Tot ik de foto’s naast elkaar plaatste.

image2            image3

Links: Voor                                                 Rechts: Na

Bij het vooraanzicht is er niet zo veel te zien. Mijn haar lijkt wel iets gegroeid ( +/- 1 cm) maar dat is niet de 3-5 cm waar sommige meiden het over hebben.

image1-1             image4

Links: Voor                                                     Rechts: Na

Maar als ik naar de achterkant van mijn haar kijk is hier toch wel een 2 tot 3 cm bij! Dat is heel veel voor een week aangezien de normale haargroei 1 cm per maand is!

Conclusie.

Ik ben tevreden en lichtelijk verbaasd dat deze oh zo simpele methode wel werkt! Daarom ga ik het volgende maand gewoon nog een keertje doen. Denk nou trouwens niet, dit doe ik lekker een maand lang want dan groeit mijn haar wel 10 cm… Je lichaam went namelijk aan de methode, helaas.

Ga jij de Inversion Method proberen? En zou je volgende maand weer een update over de groei willen zien? Let me know!

Liefs

Volg jij De Beautykoffer al?

FacebookTwitterInstagramBloglovinYoutube

Doe jij al mee met mijn mega Winactie?

 

15 thoughts on “Review Inversion Methode * 3-5 cm langer haar in een week*

 1. Haha, wat tof dat je dit uitgeprobeerd hebt! Ik heb hier weleens over gelezen, en heb me altijd al afgevraagd of dit echt werkt. Ja dus. Gaaf! Wel lijkt het me vervelend om elke avond je haar zo vol met olie te moeten smeren, kost bij mij altijd heel veel tijd om dat er een beetje fatsoenlijk uit te krijgen 🙂 Liefs!

 2. Geweldig! Dat je dit hebt uitgeprobeerd zeg! Waanzinnig. En dat het werkt had ik gewoon niet geloofd als ik de foto’s niet gezien had. Briljant. Ik ga zelf niet op de kop hangen, maar ik vind het wel echt bijzonder dit.
  Marion onlangs geplaatst…The Big WishlistMy Profile

 3. Leuk, dit kende ik nog niet! Op een natuurlijke manier je haargroei stimuleren! Dat wil ik ook wel eens proberen! Welke olie doe jij erin en was je het dan niet uit? Liefs, Cherry.
  Cherry onlangs geplaatst…UpdatingMy Profile

 4. Wat een fijn tip om een kapsel snel langer te laten groeien 😉
  Ik zal dit zeker gaan toepassen want vroeger lang haar te hebben gehad en nu is het al in 2 jaren tijd veel te langzaam gegroeid.
  Ik wil het veel langer hebben…….

 5. aaaggghh. de kapper heeft mij een kort koppie bezorgd.
  ik had het half lang. hij hoefde alleen maar de puntjes te knippen. turk niet begrepen.
  korte pony waar ik niet blij mee ben. heb zojuist kokosolie gekocht bij kruidvat.
  100%. het zou dieper je haar wortels binnendringen. ik ga vanavond aan de slag.

 6. bij mij is er 1.5 tot 2 cm bij gekomen. ik zie al duidelijk uitgroei.
  ik gebruik hiervoor kokosolie en castorolie. mijn laatste was 26 aug. t/t 1 sept.
  ik ga weer beginnen op 21 sept.. het lijkt wel of mijn haar momenteel helemaal niet groeit.
  in tussen tijd 3 mm bij gegroeid.

  1. De pause is om ervoor de zorgen dat de hoofdhuid en dus de wortels niet aan de methode wennen. Bij iedereen is de haargroei anders en iedereen zal dus ook meer of minder verschil zien. Bij mij heeft het in ieder geval heel goed gewerkt:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge