Personal Update #3 *Pfeiffer, Slapen & Eetbuien*

Personal Update #3 *Pfeiffer, Slapen & Eetbuien*

DSC_0976

Zo! En toen was het alweer drie maanden geleden dat ik mijn laatste Personal Update had geplaatst. En dat terwijl ik mijzelf had belooft elke maand wel wat op te schrijven! Nou, vandaag dan in ieder geval weer een updateje vanaf mijn kant en er is aardig wat gebeurd!

Pfeiffer

Na de vorige update werd het maar niet beter en moest ik echt in heel veel dingen een stap terug doen. Zo ging ik minder bloggen, minder werken, was sporten gewoon uitgesloten en kon ik mij niet meer tot mijn oh zo geliefde Cursus zetten waar ik in Personal Update #1 over schreef. Balen! Ik ben namelijk niet iemand die graag stil zit maar er was mij op mij hart gedrukt dat ik nu echt even helemaal terug moest, anders zou het er niet beter van worden.

En zo ging ik dus een tijdje door maar echt verbetering voelde ik niet… Om maar in ieder geval niet stil te zitten en toch het gevoel te hebben dat ik iets doe tegen de Pfeiffer ben ik in contact gekomen met een homeopatisch arts. Deze arts kijkt door middel van andere technieken naar je lichaam en probeert daarmee uit te vogelen waar jou lichaam behoefte aan heeft om goed te kunnen functioneren. Zo ben ik begin januari dus ook naar hem toe gegaan met het verhaal van de Pfeiffer en alle vervelende kwaaltjes daarbij ( zo sliep ik ook verschrikkelijk, wat natuurlijk niet heel bevorderend is voor de Pfeiffer).

Hij heeft mij toen een aantal supplementen voor geschreven die er voor zouden moeten zorgen dat mijn lichaam geen tekorten meer had en daardoor zou ik mij dus ook beter moeten voelen.

Dit ging een aantal weken goed, het slapen ging beter en ik voelde mij ook heel voorzichtig aan steeds beter in mijn vel zitten. Tot na een week of drie ik weer terug bij af was. Ik sliep slecht, voelde mij ziekjes ( niet helemaal lekker) en kreeg daarbij ook nog eens vreselijke honger en trek. Dit laatste was helaas ook goed te merken bij de voedingsdeskundige. Hoe stom ook om te zeggen, ik moest gewoon eten! De buien verschilde van een beetje trek wat wel te stillen was met een appel, tot reuze trek waarbij ik alleen maar kon denken aan het meest vette en ongezonde eten wat er is. Absoluut niet leuk dus want ik ben juist terug gegaan naar de voedingsdeskundige om ervoor te zorgen dat ik ondanks mijn Pfeiffer wel op normaal gewicht bleef.

Terug naar de Homeopatisch arts

Met mijn handen lichtelijk in het haar ging ik terug naar de arts waar ik mijn verhaal deed. Ik had al heerlijk zitten googlen op de symptomen die ik had en ik kwam uit bij een tekort van een bepaald hormoon. Dus met dit in mijn achterhoofd ging ik weer het onderzoekje in. Daar kwam uit wat ik al had gevonden op Google, namelijk een tekort aan serotonine. Dit word ook wel je gelukshormoon genoemd en dit hormoon heeft veel verschillende taken in je lichaam. Zo zijn twee van die taken:

  • Zorgen voor een vol gevoel tijdens en na een maaltijd.
  • Zorgen voor de aanmaak van melatonine, het hormoon wat ervoor zorgt dat je in slaap valt en ook in slaap blijft.

De gevolgen van een serotonine tekort zijn er heel wat en gelukkig heb ik niet overal last van. Maar de dingen waar ik dus wel last van had waren het niet kunnen slapen en de (vr) eetbuien.

Gelukkig was ook hier weer een supplement voor en met grote hoop ging ik hiermee aan de slag.

En toen?

Het duurde even voor de supplementen aansloegen ( dit heeft vaak ook een paar weekjes nodig) maar gelukkig merkte ik na een week of twee dat ik beter ging slapen en dat het hongergevoel en de buien een stuk minder werden. En daar ben ik zoooooo blij mee!

Op dit moment gaat het iedere week dus een stukje beter. Als dit zo doorgaat heb ik de hoop dat ik rond mijn verjaardag ( 12 april) weer alles een beetje heb kunnen oppakken. Dat zou zo fijn zijn, ik ben het gehang, geluier en geslaap zo zat! Sinds de laatste keer bij de homeopatisch arts ben ik niet meer naar de voedingsdeskundige geweest, samen hebben wij besloten dat ik nu eerst moet zorgen dat het tekort weer is aangevuld. Anders kan zij mij nog vertellen hoe ik het moet doen mij eraan houden word dan heel erg lastig.

En dat is dus hoe het er nu voor staat. Ik ben dus heel benieuwd hoe de komende weken gaan maar zolang er maar een stijgende lijn in zit ben ik al heel erg blij!

Liefs

Volg jij De Beautykoffer al?

FacebookTwitterInstagramBloglovinYoutube

Doe jij al mee met mijn mega Winactie?

7 thoughts on “Personal Update #3 *Pfeiffer, Slapen & Eetbuien*

  1. Pittig hoor. Ik ken het niet Pfeiffer, maar een vriendin van mij loopt er nu een half jaar mee en die is er ook zo vreselijk klaar mee. Die zit er soms echt helemaal doorheen, dus ik kan me wel een beetje een beeld vormen hoe naar je je voelt. Ik hoop voor je dat je met je verjaardag weer terug fit bent. Zou fijn zijn. Sterkte, meid.
    Marion onlangs geplaatst…De Zweefteef en de Nuchtere BoerMy Profile

  2. Jij hebt het hier over de ziekte van Pfeiffer? Als ik het goed verneem, dan is dat klierkoorts? Mijn zus heeft er meer dan twee maand in het ziekenhuis mee gelegen. Tot op heden (is in juli opgenomen, in september ontslagen), mag ze nog steeds niet werken. Zij is niet dikwijls echt uitgeput merk ik. Zo 1 dag in de twee weken ongeveer.. Het is belangrijk om je goed te laten opvolgen.. En wist je dat het virus eigenlijk niet zo heel lang actief blijft in je bloed? Maar de naweeën kunnen wel lang aanslepen..
    Nicky onlangs geplaatst…Weekoverzicht. #1My Profile

  3. Wat fijn om te lezen dat het weer wat beter met je gaat. Ik heb nooit pfeiffer gehad maar als ik jou verhaal zo lees is het ontzettend vervelend. Ik hoop dat je je snel weer een stuk beter gaat voelen, heel veel beterschap meis<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge