Recept: Gezonde kwarktaart *Geschikt voor ontbijt*

Recept: Gezonde kwarktaart *Geschikt voor ontbijt*

DSC_0945

Op de Instagram van Jelmer de Boer kwam ik een vezelrijke kwarktaart tegen. Deze had hij samen met Paul Bosma ontwikkelt en is bedacht als een gezonde taart ( klik hier voor hun recept). Zo gezond dat hij zelfs als ontbijt te eten zou zijn! Dat moest getest worden!

En getest heb ik hem! Hoewel ik hem erg lekker vond wilde ik er toch een aantal aanpassingen aan doen om hem helemaal naar mijn zin te maken. Zo heb ik snel last als ik zuivel eet dus dit wilde ik zoveel mogelijk vermijden en ook de smaak van het roggebrood kwam naar mijn smaak iets te veel naar boven. Dus ik ben de keuken in gegaan en heb deze Gezonde Vezelrijke Soya Kwarktaart gemaakt!

Wat heb je nodig:

 • 900 gr Alpro Soya Yoghurt Bosbes
 • 100 gr Medjoul dadels
 • 200 gr bosbessen ( of rood fruit) diepvries
 • 32 gr roomboter
 • 10 blaadjes gelatine ( of agar agar)
 • 200 Brabants roggebrood ( te koop bij AH)
 • 2 el cacao poeder
 • Taartvorm
 • Bakpapier

Wat moet je doen:

 • Eerst gaan we de bodem maken, begin met het fijn malen van het roggebrood.
 • Smelt de boter en voeg deze samen met de dadels toe aan het roggebrood.
 • Blend/ mix dit tot er een soort deeg ontstaat.
 • Voeg hier de cacao aan toe.
 • Doe wat bakpapier op de bodem van de taartvorm en leg hier het “deeg” op. Druk dit egaal aan en zet in de koelkast
 • Week de gelatine in koud water
 • Ontdooi de bosbessen door ze in een pannetje op te warmen tot het begint te koken. Zet het vuur uit en voeg de ( uitgeknepen) gelatine toe.
 • Voeg de kwark bij de vruchten en doe dit snel! Door de kou van de yoghurt stolt de gelatine en krijg je klontjes.
 • Doe het mengsel in de vorm op de bodem en zet dit voor minimaal vier uur in de koelkast

DSC_0943

En dan kan je gaan smullen! Het is zo lekker en verantwoord dat ik de afgelopen twee weken heeeeulll vaak taart als ontbijt heb gegeten. En door de cacao proef je de smaak van het roggebrood niet of nauwelijks!

Ga jij de kwarktaart maken? Let me know!

P.S. Als je de taart in 8 stukken snijd, bevat elk stukje +/- 215 kcal.

Liefs

Volg jij De Beautykoffer al?

FacebookTwitterInstagramBloglovinYoutube

Doe jij al mee met mijn mega Winactie?

20 thoughts on “Recept: Gezonde kwarktaart *Geschikt voor ontbijt*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge