Recept: GriesmeelPudding * Oud Recept in een Nieuw Jasje*

Recept: GriesmeelPudding * Oud Recept in een Nieuw Jasje*

DSC_0950

Griesmeelpudding. Ik vind het nou niet heel erg aanlokkelijk klinken. Maar toen ik zag dat deze puddinkjes  zo leuk wiebelig en mooi romig wit waren, was ik spontaan benieuwd naar een gezonder recept van dit oudje. Daarom ben ik een beetje gaan experimenteren en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben met het eindresultaat namelijk een prachtig wiebelig puddinkje wat leuk wiebelt en heerlijk smaakt. Top combinatie! En ik zou ik niet zijn als ik het recept niet met je zou delen dus daar gaan we!

Wat heb je nodig:

  • 25 gr Griesmeel
  • 250 ml Alpro Almond Coconut milk
  • 1 el halvajam ( smaak naar keuze)
  • 2 tl agavesiroop
  • een steelpannetje
  • een klein schaaltje

Wat moet je doen:

  • Verhit de “melk” in het steelpannetje tot het kookt en zet dan op een laag vuurtje.
  • Voeg de griesmeel aan de “melk” toe en roer heel goed door zodat er geen klontjes kunnen ontstaan.
  • Blijf roeren tot de griesmeelpap begint in te dikken en de dikte heeft van een vla.
  • Giet de pap in het schoteltje en laat volledig afkoelen ( zodra hij op kamer temperatuur is kun je hem in de koelkast verder laten koelen).

DSC_0946

  • Zodra de pap is afgekoeld ( en dus een pudding is geworden) kan je hem op een bordje kiepen ( of je slaat deze stap over en eet hem uit het schoteltje, wat jij wilt).
  • Schep de halvajam over de pudding heen en dan ben je klaar!

Het recept heeft wel wat tijd nodig om af te koelen, maar zelf ben je er nog geen half uur mee bezig. En je kan hem ook voor de volgende dag maken, super handig!

DSC_0951

Ik ben echt gek van deze griesmeelpudding en ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Ga jij deze vernieuwde versie proberen?

Liefs

Volg jij De Beautykoffer al?

Facebook, Twitter, Instagram, Bloglovin, Youtube

Doe jij al mee met mijn mega Winactie?

5 thoughts on “Recept: GriesmeelPudding * Oud Recept in een Nieuw Jasje*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge