Aankomen met gezond eten

Aankomen met gezond eten

image  Toen ik tussen de diëtisten en voedingsdeskundigen door zelf aan de slag ging met het verliezen van gewicht, heb ik heel erg veel geleerd van een aantal fouten. Aangezien ik om mij heen hoor dat ik echt niet de enige ben die deze fouten maakt, wil ik je vandaag vertellen wat mijn ervaring is met aankomen terwijl je hartstikke gezond eet! Lees je mee?

Tegenwoordig is er natuurlijk een hele hype gaande omtrent de superfoods. Heel veel mensen zijn in de ban van havermout en chiazaad en zo ook ik! Ik ben er al een paar jaar mee bezig om goed voor mijn lichaam te zorgen en als er dan door heel de wereld word geschreeuwd dat een nieuw zaadje super gezond is, wil ik dat best door mijn yoghurt gooien!

image

Zo ging ik lekker aan de slag met smoothies met havermout, yoghurt met chiazaad en ook candybars toverde ik om naar de gezondere versies. Klinkt allemaal super toch? Maar waarom viel ik dan niet af en kwam ik juist aan?

Dit komt doordat ik een denkfout maakte die velen met mij maken. Door bezig te zijn met het gezondere eten, vergeet je dat ook in gezond eten calorieën zitten en hierdoor eet je vaak al snel meer calorieën dan die je eigenlijk nodig hebt.

Zo is bataat ( zoete aardappel) hartstikke gezond voor je en een ideale vervanging van de normale aardappel. Hierdoor nemen mensen vaak een grotere portie want he, het is toch gezond? Maar ook in bataat zitten aardig wat calorieën die ook opgenomen worden door je lichaam. Of kijk eens naar havermout. Een prima alternatief voor brood en dergelijke maar ook best rijk aan calorieën!

image

Toen ik dit doorkreeg ben ik mij wat meer gaan verdiepen in deze gezondere etenswaren en heb ik voor mijzelf gekeken welke hoeveelheden ik mag nuttigen om toch binnen mijn dagelijkse calorie verbruik te blijven en dit kan ik iedereen aanraden. Door te weten hoeveel calorieen er in de voedingsmiddelen zitten die je eet, kan jij je eetgewoontes daarop aanpassen waardoor je wel gezond eet en bijvoorbeel havermout kan gebruiken in je yoghurt, zonder dat je onnodig veel calorieën eet. Zo is het gezonde eten en op gezicht blijven of afvallen zeker goed te combineren!

Met welke eettrend ga jij mee?

Liefs

Doe jij al mee met de MAC Winactie?

Volg jij De Beautykoffer al?

FacebookTwitterInstagramBloglovinYoutube

 

3 thoughts on “Aankomen met gezond eten

  1. Doordat ik heel lang een eetstoornis heb gehad zal ik niet zo snel meegaan met bepaalde trends op het gebied van eten. Ik ben nogal gevoelig daarvoor en doorslaan op welke manier dan ook ligt op de loer. Wat jij zegt is denk ik wel heel erg goed. Je bent pas gaan kijken naar wat je at toen je merkte dat je aankwam terwijl je toch gezond at. Veel mensen gaan op dieet, willen afvallen en het boeit ze niet of dat ten koste gaat van hun gezondheid. Ieder lichaam heeft een setpoint en ik denk dat het vooral belangrijk is om het gewicht te vinden wat bij je past. Dat doe je door te luisteren naar je lichaam en daar heb je niet eens een weegschaal voor nodig.
    Marion onlangs geplaatst…Follow Your Heart #2My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge