Review: Catrice 12H Matt Mouse Foundation

Review: Catrice 12H Matt Mouse Foundation

DSC_0981

Foundation is zo’n ding waar ik echt een haat liefde relatie mee heb. Een foundation kan prachtig zitten maar je hebt er ook genoeg bij die vlekkerig zitten, verkleuren als ze opdrogen, gaan glijden op je huid en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zo heb ik ook vaak in de winter een andere foundation dan in de zomer. In de winter is mijn hui vaak droger waardoor ik graag een vloeibare foundation gebruik die velletjes wat camoufleert, terwijl ik in de zomer graag een mousse gebruik omdat mijn huid in de zomer wat vetter is en met een mousse is dat iets minder te zien. Voor deze zomer heb ik mijn foundation weer gevonden en die wil ik vandaag aan je voorstellen.

DSC_0980

Het gaat om de Matt Mousse van Catrice. Deze mousse is nieuw in het assortiment van Catrice en is er in vier varianten:

  • 010 Soft Ivory
  • 020 Nude Beige
  • 025 Light Beige
  • 030 Natural Beige

DSC_0979

Ik heb gekozen voor de 010 Soft Ivory. Deze is op dit moment bijna perfect ( iets te donker) voor mijn huidskleur maar mochten we wat verder de zomer in gaan dan zal ik voor een wat donkerdere kleur moeten gaan.

DSC_0985

De Catrice 12H Matt Mousse heeft een hele fijne textuur die ervoor zorgt dat porieen een heel stuk minder zichtbaar zijn en oneffenheden worden verborgen. Daarbij voelt de mousse droog aan waardoor je hem eigenlijk niet meer hoeft af te poederen. Ideaal!

DSC_0987

De mousse belooft 12 uur te blijven zitten maar dat gaat hij bij mij zonder afpoederen niet redden. Op zich geen punt want met en poedertje eroverheen voel ik mij eigenlijk altijd wat zekerder.

Conclusie.

Een fijne foundation voor in de zomer! Ik poeder hem graag nog even af maar in principe is dit niet nodig. De textuur voelt fijn en vervaagt oneffenheden op de huid.

Catrice 12H Matt Mousse is te koop bij onder andere Trekpleister en Kruidvat en kost €4,99.

Wat is jouw favoriete foundation voor in de zomer?

Liefs

 

9 thoughts on “Review: Catrice 12H Matt Mouse Foundation

  1. Deze zag ik laatst ja, bij het Kruidvat. Ik was alleen bang dat hij iets te donker zou zijn, maar inderdaad, voor in de zomer is hij wellicht perfect. Ik wilde onlangs overstappen naar een andere foundation, maar kon geen geschikte vinden. Ik heb er nu één waarvan je echt niet ziet dat ik iets draag en dat is de 101 van Lasting Performance van Max Factor. Voor mij dé foundation. Als die er ooit uitgaat ga ik huilen.
    Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #25My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge