Gezonde Chocoladecake Als Ontbijt * Recept*

Gezonde Chocoladecake Als Ontbijt * Recept*

image

Dat ik gek ben op het Instagram account van Paul Bosma, heb je misschien wel al gemerkt in de post over de Vezelrijke Kwarktaart. Paul inspireert en motiveert op een ontzettend leuke manier en daarbij bakt hij ook nog eens heerlijke en gezonde taarten. Een betere combi zal je niet snel vinden toch? Toen hij een aantal weken geleden weer een recept poste over een Gezonde Chocoladecake , moest en zou ik deze natuurlijk ook maken.

image

Dat heb ik dan natuurlijk ook gedaan en hoewel het recept van Paul ontzettend lekker en goed is, heb ik er naar eigen smaak een aantal kleine dingetjes aan veranderd die ik graag met jullie wil delen!

Wat heb je nodig:

Voor de cake zelf:

 • 260 gr zwarte bonen ( uitgelekt)
 • 30 gram kokos of tarwemeel
 • 70 gr chocolade whey poeder ( ik gebruik de Smart Protein van BodyenFitShop) 220
 • 20 gr cacao poeder
 • 300 gr Alpro Coconut Yogurt
 • 30 gr honing of agavesiroop ( ik gebruik honing)
 • 3 eiwitten
 • 1 ei
 • 4 gr bakpoeder
 • eventueel wat frambozen of kersen voor in de taart

Voor de “slagroom” per stuk, mocht je dat lekker vinden:

 • 1 el Alpro Coconut Yogurt
 • eventueel wat honing/ agavesiroop naar smaak

Wat moet je doen:

Ja dit is eigenlijk zo simpel dat ik er geen stappenplan van ga maken. Het is namelijk gewoon alles bij elkaar in een blender gooien en laten draaien tot een glad mengsel. Dit in een bakvorm in de oven op 170 voor ongeveer 40 minuten.

image

Paul zijn recept ( hier nogmaals te vinden) word een prachtige luchtige cake. Bij mij leek het een beetje te mislukken want mijn cake leek geen cake, maar meer een soort brownie. En dat komt mooi uit, want ik vind brownies stiekem veel lekkerder dan een cake haha!

De “cake” bevat in totaal 1213 calorieen. Zelf snijd ik hier ( voor ontbijt) 6 stukken uit waardoor je op 202 calorieen per stuk uit komt.  Daar doe ik nog een eetlepel kokosnoot yoghurt ( slagroom) overheen, welke ongeveer 10 calorieen bevat. Voor 212 calorieën heb je dus een heerlijk en super vullend ontbijt!

Ik vind deze “cake” zo ontzettend lekker! Dat hij nu al voor de derde keer gebakken word, haha! Ik ben Paul ontzettend dankbaar voor het idee van dit heerlijke recept en als je into de food en health Instagram accounts bent, raad ik je zeker aan een kijkje te nemen bij Paul!

Liefs

Doe jij al mee met de MAC Winactie?

Volg jij De Beautykoffer al?

FacebookTwitterInstagramBloglovinYoutube

11 thoughts on “Gezonde Chocoladecake Als Ontbijt * Recept*

 1. Wat ziet dat er lekker uit. Ik heb ook een pot whey poeder staan. In smoothies vind ik het niet zo lekker. Maar in een cake waarschijnlijk wel. Ga ik zeker een keer uitproberen !!!
  Esmeralda onlangs geplaatst…Welkom!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge