3 Step System Type 2 Clinique

3 Step System Type 2 Clinique

3 Step System Clinque Type 2

Ik heb een gecombineerde huid, net als  het grootste gedeelte van de nederlandse bevolking. Dat wil niet gelijk alles zeggen want ook een gecombineerde huid kun je ook weer onderverdelen in vele soorten. Om niet helemaal diep in details te treden zal ik het er voor nu even op houden dat ik een vette huid heb op en  rond met T zone en dat de rest veelal gedehydrateerd is ( dat wil zeggen, vochtarm). Nu kun je je misschien wel al voorstellen dat wanneer je je huid kan opsplitsen in dus eigen twee verschillende types ( in mijn geval het vette type op mijn T zone en het vochtarme type op de rest) dat het nogal lastig is om voor deze twee heel verschillende types toch verzorgingsproducten te vinden die voor allebei wat doen. Daarom ben ik weer eens op zoek gegaan naar wat nieuwe producten en kwam ik uit bij het 3 Step System Type 2 Clinique waar ik je vandaag graag wat over wil vertellen!

3 Step System Clinque Type 2

De setjes van Clinique zijn te verkrijgen in 4 types, welke zijn afgestemd op huidtypes. Om te bepalen welk setje voor jou het best geschikt is, kan ik je aanraden even naar een winkel te gaan en je daar te laten adviseren. Het is namelijk heel lastig om zelf je eigen huid te analyseren, zeker als je er niet zo in thuis bent. Bij deze ( kleine) huid analyse worden er een aantal vragen gesteld en word er even gekeken naar hoe de huid eruit ziet waarna er een huidtype bepaald kan worden. Aan de hand van dit huidtype word er dus een bepaald setje geadviseerd. In mijn geval dus Type 2.

3 Step System Clinque Type 2

3 Step System Type 2 van Clinique bestaat uit drie verschillende producten, namelijk een reiniging, een lotion en een dag ( en of nachtverzorging maar hier kom ik zo nog even op terug).

3 Step System Clinque Type 2

De reiniging is de Liquid Facial Soap Mild. Dit is een gel reiniging die, wanneer deze in aanraking komt met water, opschuimt. Deze breng je heel simpel aan, even op laten schuimen en “inwrijven” en dan mag hij weer afgespoeld worden. Hierna heb ik een heerlijk fris gevoel en mijn huid voelt niet trekkerig. Dat laatste is vaak een teken dat je reiniging iets te heftig is voor je huid.

3 Step System Clinque Type 2

Na de reiniging gebruik je een lotion om de laatste restjes make up te verwijderen, de PH ( zuur) waarde van de huid weer te herstellen en te verfrissen. Hiervoor zit er in mijn pakket de Clarifying Lotion. Deze is ontzettend minty ( geen echt woord, i know) waardoor hij heerlijk fris op je huid aanvoelt. Ik breng deze lotion aan met een watje.

3 Step System Clinque Type 2

Dan komt de Dramatically Different Moisturizing Lotion welke je gebruikt als dag of nacht verzorging. Zelf vind ik deze nog iets aan de volle kant waardoor ik deze als nacht creme gebruik en een andere luchtigere crème als dagcreme. Deze lotion was ook geen succes onder mijn make up helaas want die wilde echt niet hechten en gleed in notime van mijn gezicht af! Als nachtcreme is hij wel echt perfect. Hij voedt heerlijk en zorgt ervoor dat mijn huid de volgende ochtend soepel en zacht aanvoelt.

3 Step System Clinque Type 2

Conclusie.

Ik vind het een heerlijke set. Door deze producten samen te gebruiken merk ik dat mijn huid vooruit gaat en dat is natuurlijk een dikke pluspunt voor Clinique! 3 Step System Type 2 Clinique is onder andere te koop bij ICI Paris XL en kost €29,70. Hiervoor heb je dus een volledige gezichtsverzorging waar je best een tijdje mee kunt doen. Ideaal!

Wat is jouw favoriete merk voor gezichtsverzorging?

Liefs

Volg jij De Beautykoffer al?

FacebookTwitterInstagramBloglovinYoutube

 

 

3 thoughts on “3 Step System Type 2 Clinique

  1. Wat een handige set!
    Hier ben ik benieuwd naar.
    Ik vindt het belangrijk om een goed gereinigd gezicht te hebben en zeker in een stad waar veel auto’s, fabrieken etc. die luchtvervuiling veroorzaken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge