Tips voor sterke lange nagels

Tips voor sterke lange nagels

Tips voor sterke lange nagels

Ik ben gezegend met mooie nagels en ik hoef er dan ook gelukkig niet veel aan te doen om ervoor te zorgen dat ze heel blijven. Toch weet ik dat er veel mensen zijn waarvan de nagels inscheuren of zelfs afbreken nog voordat ze een mooi wit randje kunnen zien. Omdat ik iedereen mooie nageltjes gun, zal ik in dit artikel een aantal Tips voor sterke lange nagels met je delen. Lees je mee?

Tips voor sterke lange nagels

Niet bijten of afscheuren

“Ja hehe, logisch hoor Daph!” Ik hoor het je denken en het is ook hartstikke logisch want wanneer je je nagels bijt of afscheurt zullen ze nooit lang worden. Maar het niet afscheuren en bijten betekent ook dat je dit niet mag doen als er dus een stukje afscheurt of breekt. Door het bijten maak je de nagels namelijk niet alleen korter maar ook nog eens kwetsbaarder.

Tips voor sterke lange nagels

Niet knippen maar vijlen

Als er dus eens een stukje van je nagels afbreekt, ga dan niet met een schaar aan de slag maar pak er een (glas) vijl bij. Door te knippen zorg je er namelijk ook voor dat de lagen ( waaruit je nagel bestaat) los kunnen komen van elkaar.

Tips voor sterke lange nagels

Mooie nagels beginnen bij mooie nagelriemen

Je herkent het misschien wel, je nagels zien er eindelijk netjes uit maar de nagelriemen hangen er als droge randjes omheen. Vergeet deze alsjeblieft niet want je nagelriemen beschermen de plek waar je nagels ontstaan. Smeer ze dus regelmatig in ( met een hand/nagelriemcreme zoals bijvoorbeeld Lemony Fluiter van Lush). Hierdoor blijven ze heerlijk soepel en zacht en kunnen ze hun beschermende functie veel beter uitvoeren.

Tips voor sterke lange nagels

Je nagels vragen om versterking

Heb je alles wat hierboven staat gedaan maar wil het toch niet helemaal lukken? Dan kan je altijd kiezen voor wat versterking. Begin eens met een versterkende nagellak. Deze zorgt er van buitenuit af voor dat je nagels steviger worden. Je hebt daarnaast ook nog tabletten voor sterkere nagels. Mochten je nagels ook geen baat hebben bij één van die twee, dan kan je er altijd voor kiezen om bijvoorbeeld een laagje gellak te gebruiken. Hoewel er vaak word gezegd dat dit je nagels zwakker maakt is er niet veel aan de hand zolang je de gellak netjes verwijdert met een daarvoor bestemd product. Daarnaast is de nagel en nagelriem verzorging ook ontzettend belangrijk.

Zo, een aantal tips van mij voor jou in de hoop dat jij binnenkort ook met mooie lange nagels rond kunt lopen. Heb jij nog een tip voor sterke en lange nagels? Let me know!

Liefs

Volg jij De Beautykoffer al?

FacebookTwitterInstagramBloglovinYoutube

7 thoughts on “Tips voor sterke lange nagels

  1. Hmmm ik dacht dat ik ooit had gelezen dat je of prachtig haar hebt, of prachtige nagels..
    In mijn geval helemaal waar, want mijn haar is gorgeous (al zeg ik het zelf 😉 ) maar mijn nagels een ramp. Ze zijn super zacht en flexibel (wat je dus niet wil) Heb al eens van die nagel versterkende nagellak gebruikt maar volgens mij hielp het meer psychisch dan echt….
    Astrid onlangs geplaatst…Win deze super gave tipi tentMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge