Recept voor Gezonde Carrotcake

Recept voor Gezonde Carrotcake

Recept Gezonde Carrotcake

Die maand december is hartstikke leuk hoor, maar we zitten nog voor de kerstdagen en ik heb al het gevoel dat mijn broeken toch ietsje strakker zijn gaan zitten. Vandaar dat ik graag probeer om tussen al dat lekkere eten door een beetje rustig aan te doen en als het dan echt een feestdag is, probeer ik ( met nadruk op probeer) de “lichtere” of “gezondere” keuze te nemen. Helaas is dat niet altijd makkelijk met al die lekkernijen. Gelukkig heb ik vandaag een heerlijk recept voor je waarmee je kan je genieten van een Gezonde Carrotcake! Enjoy!

Recept Gezonde CarrotcakeAllereerst wil ik even vermelden dat mijn recept is gebaseerd op dit recept van Ohmyfoodness. Hier ben ik zelf mee aan de slag gegaan en ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Hier komt dus mijn Recept voor Gezonde Carrotcake!

Recept Gezonde Carrotcake

Voor dit recept heb je nodig;

 • 150 volkoren bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 75 gr halvarine
 • 2 eieren
 • 4 eiwitten
 • 2 el agavesiroop
 • 1 el kaneel
 • 1 tl gemberpoeder
 • 300 gr wortel
 • 50 gr rozijnen
 • 1 blikje (volle) kokosmelk

Recept Gezonde Carrotcake

Wat moet je doen:

 • Plaats het blikje kokosmelk ( achterin) de koelkast en laat deze een paar uur staan
 • Verwarm de oven voor op 180 gr
 • Rasp de wortels en wel de rozijnen
 • Doe de bloem en bakpoeder in een kom en voeg hier de halvarine, eieren en eiwitten aan toe.
 • Voeg de wortelen, rozijnen, kaneel, gember en agavesiroop toe.
 • Schep het beslag in een ingevette taartvorm ( ik gebruik een 20 cm) en plaats deze in de oven voor ongeveer 45 minuten.
 • Doe na 45 min de prikkertest en als de prikker schoon uit de taart komt mag deze uit de oven
 • Laat de taart heel goed afkoelen
 • Pak het blikje kokosmelk uit de koelkast en maak open.
 • Schep de witte, boterachtige substantie uit het blik zonder te veel water mee te nemen.
 • Klop dit net zo lang op tot je een mousse achtige substantie ziet ontstaan.
 • Verspreid de kokosroom over de taart.

Recept Gezonde Carrotcake

 

 • Eigenlijk is je taart nu al klaar maar om hem een beetje af te maken kan je nog wat figuurtjes op de bovenkant maken zoals ik heb gedaan met de sterretjes. Dit doe je door een sterretje uit wat papier te knippen, deze op de taart te leggen en de bestrooien met kaneel.

Recept Gezonde Carrotcake

En dat is hem dan! De Gezonde Carrotcake is lekker smeuig en heerlijk winters door de kaneel en gember!

Laat het mij vooral weten als je deze Carrotcake ook hebt gemaakt en dan wil je ik hele fijne feestdagen wensen!

Liefs

Volg jij By D op Social Media?

FacebookTwitterInstagramYoutube, Bloglovin

2 thoughts on “Recept voor Gezonde Carrotcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge