Recept Healthy Beet Burger

Recept Healthy Beet Burger

Beet Burger

Burgers zijn absoluut een van de dingen waar je mij snachts voor wakker mag maken. Een lekker broodje met een goede burger en flink wat saus, JAMMIE! Helaas is zo’n burger niet echt verantwoord en daarom ben ik iedere keer weer op zoek naar nieuwe recepten voor heerlijke, healthy burgers. Vandaag heb ik dan ook een recept voor je van een burger die echt mijn burger hartje heeft veroverd!

Spinazie Burgers

Alle kleuren Burgers

Er kwamen al vaker burgers online op By D zoals deze spinazie burger die buiten zijn bizarre kleur ook nog eens bizar lekker was! Vandaag heb ik weer zo’n gekleurde rakker voor je in petto, namelijk een burger op basis van jawel, bieten!

Beet Burger

Ingrediënten

Voor deze Beet Burgers ( 6 stuks) heb je nodig:

 • 500 gr gekookte bieten
 • 150 gr gesnipperde ui
 • 150 gr havermoutmeel
 • 1 tl knoflook poeder
 • 1 tl paprika poeder
 • zout en peper naar smaak
 • 6 burger broodjes

Beet Burger

What To Do

Wat moet je doen:

 • Doe de bovenstaande ingrediënten ( behalve de broodjes) in een blender en blend tot er een glad beslag/ deeg ontstaat. Dit moet iets dikker zijn dan een cakebeslag maar nog wel plakkerig.
 • Schep met twee lepels flinke scheppen deeg in een koekenpan met olie/ boter en bak tot de burgers stevig en krokant aan de buitenkant zijn.
 • Laat de burgers goed uitlekken op wat keuken papier en dan kan jij je burger gaan opbouwen.

Beet Burger

Ik heb mijn burger verder belegd met wat sla, een gebakken ei, wat yogonaise en wat ketchup maar hierin kan jij natuurlijk lekker variëren! De Beet Burger is ook heel lekker in combinatie met een frisse salade, Jam!

Ik ben heel benieuwd of jij deze burger ook eens gaat maken en wat jij dan verder op jouw burger zou doen?

Volg jij By D op Social Media?

EtsyFacebookTwitterInstagramYoutube, Bloglovin.

 

2 thoughts on “Recept Healthy Beet Burger

 1. Ik ben een hele makkelijke eter en vind heel veel lekker, maar deze burger ga ik niet maken……want bieten (en rode kool) lust ik dus echt niet…..ik krijg er bij voorbaat al de kriebels van brrrrr.
  Maar als ik lees wat je er allemaal op doet, dan zal het vast heel lekker zijn ?

  1. Haha tja als je niet van bietjes houd is dit inderdaad geen recept voor jou! Hoewel de bietensmaak niet heel sterk aanwezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge