Sterft het Bloggen uit???

Sterft het Bloggen uit???

My New Five Favorites

Rare titel he? Ja, toch is dit letterlijk wat er in mij opkwam. “Is dat bloggen niet een beetje dood aan het gaan?” Ik bedoel, eerlijk is eerlijk, ik maak mij er ook schuldig aan. Ik maak op dit moment liever een video en plaats deze op mijn YouTube kanaal dan dat ik een artikel tik. Toch raar, want een jaar geleden was dat volledig andersom. Toen was het uploaden van video’s een aanvulling voor mijn blog!

Ik zie het heel veel om mij heen, bloggers die zelfs veel langer bezig zijn dan ik stappen ook over naar meer video’s dan blogposts en eerlijk, ik geef ze geen ongelijk. Ik betrap mijzelf er namelijk ook op dat ik maar eens in de zoveel tijd mijn favo blogs doorscroll… Maar ik ben wel elke avond te vinden op YouTube. Sterker nog, ik kijk zelfs minder tv dan vorig jaar, maar wel veel meer YouTube! Hoe komt dat toch?

Ik heb wel mijn vermoedens als ik deze situatie even vanuit mijzelf bekijk. Ik “kijk” dan wel regelmatig YouTube video’s, toch is het iets wat minder “concentratie” eist dan een blogpost lezen. Ik bedoel als ik een video aanzet, betekent dat niet dat ik niks anders kan gaan doen ( lees opruimen ofzo, jak) dan naar de video staren. Daarnaast vind ik ook wel dat YouTube heel veel meer te bieden heeft dan een aantal jaar geleden. Als ik mijn best doe kan ik echt een hele dag alleen maar leuke video’s kijken. Dat lukt mij nu niet meer met bogposts. Simpelweg omdat het bloggen uitsterft.

Vind ik het jammer? Ja en nee, als social influencer merk ik dat het lastiger is als YouTuber om serieus genomen te worden door bijvoorbeeld bedrijven of pr bureaus. Deze vragen nog regelmatig om mijn bezoekersaantallen op mijn website By D en dat valt helaas steeds meer tegen. Daarentegen groeit mijn YouTube kanaal wel steeds meer waardoor ik daarin ook meer voor hun kan betekenen. Hoewel dit wel steeds meer word geaccepteerd door bedrijven en dergelijke, merk je dat ze daar vaak nog niet helemaal voor open staan.

En jij?

Wat vind jij hiervan? Ben jij meer een blog of vlog (youtube) fan? Ik kan mij heel goed voorstellen dat er veel mensen zijn die zich hechten aan de blogposts en het dus heel jammer vinden dat het blog wereldje steeds kleiner word. Zoals ik al zei merk ik aan mijzelf dat ik steeds meer overstap naar YouTube. Hoewel dat natuurlijk niet betekent dat By-D.nl zou verdwijnen. Een blogpost op zijn tijd vind ik ook heel erg leuk om te maken en natuurlijk ook om te lezen!

Volg jij By D op Social Media?

EtsyFacebookTwitterInstagramYoutube, Bloglovin.

5 thoughts on “Sterft het Bloggen uit???

  1. Ik denk eigenlijk niet dat bloggen dood is. Eerder een ander doelgroep gebruikt youtube en in een video kan je ook meer zeggen. Ik kijk helaas geen youtube video’s. 🙂 Ik hou meer van geschreven tekst.

  2. Ik gebruik beide. Dagelijks lees ik blogs via Bloglovin zoals iemand anders de krant of een tijdschrift leest. En ’s avonds als er een uurtje niets naar mijn zin is op tv, kijk ik vlogs op youtube. Prima combinatie.

  3. Ik geloof ook niet dat het bloggen dood is, sterker nog doordat er meerder blogs verdwijnen zie ik die van mij nog steeds beetje bij beetje groeien, wellicht omdat er minder ‘wildgroei’ is? Ik heb niets met vlogs maar dat is wellicht omdat ik wat ouder ben, als ik al een vlog kijk merk ik dat ik vaak hele stukken skip omdat ik het me niet kan boeien. Maar gelukkig kan iedereen zijn ding doen op het internet en is het groot genoeg voor ons allemaal 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge