Ik hoef geen perfect lichaam Body & Mind Update #1

Ik hoef geen perfect lichaam Body & Mind Update #1

By D

Ik ben geen topmodel, en zal het ook nooit worden

Ik ben geen fitnesstopper, en zal het ook nooit worden.

Ik heb niet de platste buik van de wereld, en zal deze ook nooit krijgen.

DIY LACE UP TOP

Streven naar Perfectie

Allemaal streven en doelen die ik nooit zal kunnen waarmaken. Maar dat hoeft ook niet. Na een periode van veel te dik zijn en mij rot voelen, kwam daar een periode waarin ik keihard mijn best heb gedaan om mijn streefgewicht te behalen. En dat is gelukt!

Stappen terug

Helaas kwam daar een moeilijke periode. Een periode waarin ziek zijn, een relatiebreuk en nog wat zooi ervoor zorgden dat ik niet goed in mijn vel zat en hierdoor dus ook niet goed voor mijzelf kon zorgen en heb gezorgd. Een flink baal en faalmoment.

In die periode ben ik ( dit zeg ik echt met een rode kop van schaamte) 15 kilo aangekomen… En dan te bedenken dat die 15 kg gewoon 1/5 was van wat ik toen woog, dat doet best zeer. Ik zeg dus niet voor niets dat ik hier absoluut niet trots op ben.

Eerlijk zijn

Wellicht heb je net het rekensommetje gemaakt en ben je er al achter wat toen mijn oude en huidige gewicht was. Het gekke is dat ik altijd wel open ben geweest over mijn situatie maar het beestje nooit bij naam (of in dit geval gewicht) heb durven noemen. Gewoon omdat gewicht best een gevoelig onderwerp is in onze samenleving en ik natuurlijk weer eens een soort uitzondering op de regel ben.

40 kg afvallen
Een stukje gewichtsgeschiedenis

Oke, nu ben ik je helemaal uitleg verschuldigd. Even een stukje gewichtsgeschiedenis van mijn kant dus:

-2012 Voor de hele afvalreeks 112.8 kg

-2014/ 2015 Eindelijk rond mijn streefgewicht: 72.5 kg

– 2016 juni: 88.9 kg

Nu zit ik rond de 85 kg te schommelen. Waarom ik nou zeg dat ik een uitzondering op de regel ben is het volgende.

Ik weeg meer dan de gemiddelde nederlandse vrouw, maar gelukkig heb ik een deel te danken aan een grotere (en dus zwaardere) spiermassa (thanks papa). Hierdoor pas ik met mijn 85 kg wel in een maat 40/42 en oog ik dus gelukkig minder zwaar dan dat ik ben.

Hoe dan?

Toch wil ik nog 10 kilo kwijt. Ik kan nu wel gaan verkondigen dat ik allemaal bijzondere redenen heb maar eigenlijk is het simpel. Ik voel mij fijner met een gewicht van 75 kg dan met 85. Mijn spiegelbeeld oogt een stuk prettiger en ik voel mij fijner en gezonder in mijn eigen lijf.

Hoewel de wilskracht er dus wel is en was (daardoor ben ik dus al een aantal kilo kwijt) weet ik stiekem even niet meer hoe ik het aan moet pakken. Gelukkig heb ik daar sinds deze week fijne hulp bij.

Hulp gezocht

Sinds deze week ben ik begonnen met het Slim-pack M2 Voedingsprogramma van Gymking. Dit is een programma waarbij op basis van jouw gewicht en doelstelling een schema word aangemaakt wat er op een gezonde manier voor gaat zorgen dat jij je doel kan gaan behalen. En het gaat tot op heden heel goed! Ik merk dat de begeleiding voor mij een fijne motivatie is voor mij om door te pakken en het gezonde eten mij nu al positieve effecten oplevert. Zo heb ik regelmatig last van mijn stoelgang en is deze sinds twee dagen heel rustig en is het opgeblazen gevoel wat ik regelmatig heb, volledig verdwenen.

Allemaal goede redenen dus om door te pakken. Of het ook effect heeft op mijn gewicht weet ik nog niet. Ik ga mij zondag voor het eerst wegen, dus ik ben heel benieuwd!

Om terug te komen op de titel, ik weet dat ik geen perfect lichaam hoef. Hiermee bedoel ik dat ik niet streef naar een slank/ dun lichaam als die je in de media voorbij ziet komen. Ik ga voor een fijn, gezond en dus ook een perfect lichaam voor mijzelf, waarin ik mij goed voel. Dat is mijn drijfveer en dat is waar ik voor ga!

Vind je het leuk om updates te blijven lezen van mijn afslankrace? Let me know en volg mij op YouTube waar ik iedere week vlog!

Volg jij By D op Social Media?

EtsyFacebookTwitterInstagramYoutube, Bloglovin.

One thought on “Ik hoef geen perfect lichaam Body & Mind Update #1

  1. Ik heb echt al heel lang niet eens meer op je blog gekeken. Lees nu dit stuk pas. Herkenbaar. Ik zag er op het oog net zo zwaar uit als jij op je before foto van jaren terug. Met dat verschil veel buik weinig gevel. Ben toen afgevallen tot 63 kilo. Veel te weinig met min 1.75m dat verviel langzaam aan. Op een gegeven moment mijn vrind leren kennen en doordat hij veel in evenementen bezig is met zijn eigen bedrijf in licht en geluid komt hij laat thuis en is de volgende dag laat wakker. Als ik lunch ontbijt hij. Voor mij avondeten is fetelijk zijnlunch. Terwijl ik dit tik hoor ik naast me al “ik heb trek” vriendlief verbaast dat ik heel hard moet lachen. Na uitleg waar ik op reageer en wat ik hier wil vertellen hoor ik heel droog “oh” dat is dus min valkuil. Nou ja 1 van de 2. De eerste is ach ik heb weinig tijd ik eet zo wel wat. Laat ontbijten en omdat ik achter het stuur zit voor mijnwerk dan maar ff ergens een broodje halen. Vaak dan frikandel broodje ofzo iets. Valkuil 2 vriendlief die rustig om deze tijd eieren gaat bakken. Ik heb een paar jaar daar vaak van mee gegeten. Om een half uur later naar bed te gaan ?. Ik weet hoe het moet qua afvallen maar het is zo moeilijk als je er al zolang mee bezig bent geweest om het weer te gaan doen. En ik schuif het steeds voor me uit onder het mom van ah joh dat ene kilootje. Je weet toch hoe het moet. Niet druk om maken. Toendertijd volgde ik het eerste boek van sonja bakker samen met nog 4 collega’s. Dat was top. We aten allemaal overdag op het kinderdagverblijf/bso. Dus potje maken en de juiste boodschappen halen. Zelf de ouders kwamen met bijv een meloen ipv taart voor de leidsters. Nu moet ik het zelf doen en dat is echt moeilijk. Ik mis die stok achter de deur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge